Nu aan het laden

Vakantiegangers na zomer met extreem weer niet geneigd om vaker duurzame reis te boeken

Vakantiegangers na zomer met extreem weer niet geneigd om vaker duurzame reis te boeken

Vakantiegangers na zomer met extreem weer niet geneigd om vaker duurzame reis te boeken

Vakantiegangers zijn minder geïnteresseerd in boeken van duurzame reis. Dat is opmerkelijk, omdat het bewustzijn wel toeneemt dat extreem weer als gevolg van klimaatverandering invloed heeft op toeristische locaties.

Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) op basis van representatief onderzoek onder Nederlanders, Duitsers, Belgen, Britten, Fransen en Amerikanen.

Vakantiegangers die deze zomer extreem weer hebben meegemaakt, denken de volgende keer wel beter na over hun bestemming. 65 procent van hen geeft aan dat zij de kans op een hittegolf, bosbrand of extreme regenval zullen meenemen in hun beslissing, tegenover 42 procent van de groep mensen die niet is getroffen door extreem weer.

Een derde van de vakantiegangers kreeg afgelopen zomer te maken met extreem weer, zoals de bosbranden op het Griekse Rhodos en overstromingen in Slovenië. “Een flink aantal geeft aan daar rekening mee te gaan houden bij een volgende bestemmingskeuze”, stelt directeur Jos Vranken.

Minder interesse in duurzaam reizen, ondanks toenemend bewustzijn over extreem weer
Tot zijn verbazing leidt dat echter tot nu toe nauwelijks tot het boeken van een duurzamere reis. In vergelijking met vorig jaar (52 procent) vinden nu minder mensen (48 procent) het belangrijk rekening te houden met klimaatverandering bij het kiezen van een bestemming.

Lees het volledige bericht op https://www.businessinsider.nl/vakantiegangers-na-zomer-met-extreem-weer-niet-geneigd-om-vaker-duurzame-reis-te-boeken/

Verstuur reactie