Nu aan het laden

Oceanen Coördinatie Mechanisme voor gezonde natuur in zee en aan de kust

Oceanen Coördinatie Mechanisme voor gezonde natuur in zee en aan de kust

Oceanen Coördinatie Mechanisme voor gezonde natuur in zee en aan de kust

Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof heeft namens Nederland een Memorandum of Understanding ondertekend over een Oceanen Coördinatie Mechanisme.
Het Oceanen Coördinatie Mechanisme heeft als doel de samenwerking tussen landen, gebieden en organisaties in de Caribische regio te versterken ten behoeve van gezonde mariene en kustecosystemen.

De mariene biodiversiteit in de Caribische Zee maakt deel uit van één systeem, het Caribbean Large Marine Ecosystem. Bescherming en beheer van de mariene biodiversiteit in de Caribische regio en de uitvoering van internationale doelstellingen vragen een regionale, samenhangende en gecoördineerde aanpak. Onderwaterleven stopt immers niet bij grenzen. Hier gaat het Oceanen Coördinatie Mechanisme voor zorgen, een overkoepelend platform waar alle relevante landen en intergouvernementele organisaties op aangesloten zullen zijn.

Het Oceanen Coördinatie Mechanisme is voor ondertekening opengesteld tijdens de internationale conferentie op Aruba over de bescherming van biodiversiteit in de Caribische regio. Nederland is het eerste land dat deze overeenkomst heeft ondertekend. De verwachting is dat meer dan 30 partijen het Memorandum zullen ondertekenen. Na 17 ondertekeningen treedt het mechanisme in werking.

Lees het volledige bericht op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/10/07/oceanen-coordinatie-mechanisme-voor-gezonde-natuur-in-zee-en-aan-de-kust

Verstuur reactie